Sałatka z tuńczykiem warstwowa

 Składniki:

  1. Tuńczyk puszka
  2. Jajka 5
  3. Kukurydza puszka
  4. Ogórek konserwowy 6 sztuk
  5. Cebula czerwona średnia
  6. Szczypiorek 1/2 pęczka
  7. Majonez 5-6 łyżek
Przygotowanie: 

Wszystkie składniki układamy warstwowo zaczynając od dołu układamy: starte na tarce białka, pół puszki kukurydzy, 2-3 łyżki majonezu do rozsmarować delikatnie po całości.

Kolejne warstwy to pokrojone ogórki w kosteczkę, tuńczyk , cebula pokrojona w kosteczkę i pozostała część kukurydzy. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu i delikatnie rozsmarowujemy. 

Ostatnia warstwa to starte żółtka. Całość dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i czerwoną cebulą. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze