Składniki:
(z podanej porcji wychodzi 6 sporych kieszonek)
- Filet z kurczaka 2 duże
- Mozzarella kulka
- Pieczarki 200 g
- Cebula mała
- Jajka 2
- Bułka tarta
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem.
Mozzarelle pokroić na plasterki.
Każdy filet przekroić na 3 kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem.
Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Super pomysł na obiad! Na pewno skorzystam niebawem z Twojego przepisu:)
OdpowiedzUsuń