Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą

 Składniki:
(z podanej porcji wychodzi 6 sporych kieszonek)

  1. Filet z kurczaka 2 duże
  2. Mozzarella kulka 
  3. Pieczarki 200 g
  4. Cebula mała
  5. Jajka 2
  6. Bułka tarta
  7. Sól
  8. Pieprz
Przygotowanie:

Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem.

Mozzarelle pokroić na plasterki.

Każdy filet przekroić na 3 kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem.

Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









1 komentarz:

  1. Super pomysł na obiad! Na pewno skorzystam niebawem z Twojego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń