Składniki:
- Tyńczyk w sosie własnym lub w oleju puszka
- Kukurydza puszka
- Makaron orzo w kształcie ryży 150 g
- Szczypiorek 1/2 pęczka
- Majonez 2 łyżki
- Jogurt naturalny łyżka
- czosnek ząbek
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odcedzić.
Do miski przełożyć ugotowany makaron, rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę oraz posiekany szczypiorek.
W osobnej miseczce wymieszać majonez, jogurt, przeciśnięty ząbek czosnku. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do miski z pozostałymi składnikami.
Wszystko razem wymieszać i gotowe. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz