Składniki:
- Ćwiartki z kurczaka 6
- Pieczarki 250 g
- Cebula
- Jajko
- Mięso mielone z indyka 400 g
- Bułka tarta 1/3 szklanki
- Pietruszka natka 2 łyżki
- Majeranek łyżeczka
- Pieprz łyżeczka
- Papryka łyżeczka
- Sól łyżka pełna
Przygotowanie:
Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodać starte lub pokrojone drobno pieczarki. Podsmażyć do odparowania wody.
Do miski przełożyć mięso mielone, bułkę tartą, jajko, pietruszkę oraz podsmażone pieczarki z cebulą. Całość wymieszać i lekko posolić.
W miseczce wymieszać przyprawy: sól, pieprz, paprykę oraz majeranek.
Mięso wytrybować z kości. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Mięso natrzeć posypać mieszanką przypraw z każdej strony. Mięso ułożyć skórą do dołu nałożyć farsz z mięsa mielonego i każdy kawałek mięsa zrolować. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 200 stopni. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia żeby mięso ładnie się zarumieniło. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz