Kolorowe roladki z tortilli z tuńczykiem

 Składniki:

  1. Tortilla 2 placki
  2. Tuńczyk puszka ( u mnie w sosie własnym)
  3. Kukurydza konserwowa 4 łyżki
  4. Cebula czerwona mała 
  5. Papryka 1/2
  6. Koperek świeży 2 łyżki
  7. Sałat 4 liście
  8. Majonez Kielecki Lekki 3 łyżki
  9. Musztarda Kielecka łyżeczka
  10. Sól
  11. Pieprz
Przygotowanie:

W misce rozdrobnić tuńczyka za pomocą widelca. Dodać kukurydzę, pokrojoną cebulkę, paprykę i posiekany koperek. Dodać musztardę oraz majonez. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową pastę rozsmarować na placki tortilli, położyć sałatę i ciasno zwinąć. Dodatkowo warto zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem pokroić na mniejsze części. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:






#teamkielecki



Komentarze