Składniki:
- Tortilla 2 placki
- Tuńczyk puszka ( u mnie w sosie własnym)
- Kukurydza konserwowa 4 łyżki
- Cebula czerwona mała
- Papryka 1/2
- Koperek świeży 2 łyżki
- Sałat 4 liście
- Majonez Kielecki Lekki 3 łyżki
- Musztarda Kielecka łyżeczka
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
W misce rozdrobnić tuńczyka za pomocą widelca. Dodać kukurydzę, pokrojoną cebulkę, paprykę i posiekany koperek. Dodać musztardę oraz majonez. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową pastę rozsmarować na placki tortilli, położyć sałatę i ciasno zwinąć. Dodatkowo warto zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem pokroić na mniejsze części. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
#teamkielecki
Komentarze
Prześlij komentarz