Sk艂adniki:
( porcja na 55 sztuk)
Ciasto:
- M膮ka pszenna 500 g
- Woda szklanka 250 ml
- Mas艂o 艂y偶ka
- S贸l szczypta
Nadzienie:
- Jagody truskawki 400-500 g
- Cukier 2 艂y偶ki
Przygotowanie:
Z m膮ki, wody, soli i roztopionego mas艂a zagnie艣膰 g艂adkie ciasto. ( w razie konieczno艣ci podsypa膰 odrobin膮 m膮ki).
Cienko rozwa艂kowa膰 i za pomoc膮 szklanki wyci膮膰 k贸艂ka.
Truskawki pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki.
Na ka偶de k贸艂ko ciasta na 艣rodku nak艂adamy truskawki i posypujemy je odrobin膮 cukru. Dok艂adnie sklejamy.
Gotujemy z lekko osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wyp艂yni臋cia.
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Pierogi z truskawkami z tego przepisu s膮 艣wietne
OdpowiedzUsu艅