馃崜 Pierogi z truskawkami 馃崜

 Sk艂adniki:

( porcja na 55 sztuk)

 Ciasto:

  1. M膮ka pszenna  500 g
  2. Woda szklanka 250 ml
  3. Mas艂o 艂y偶ka
  4. S贸l szczypta
Nadzienie:
  1. Jagody truskawki 400-500 g
  2. Cukier 2 艂y偶ki
Przygotowanie:

Z m膮ki, wody, soli i roztopionego mas艂a zagnie艣膰 g艂adkie ciasto. ( w razie konieczno艣ci podsypa膰 odrobin膮 m膮ki).

Cienko rozwa艂kowa膰 i za pomoc膮 szklanki wyci膮膰 k贸艂ka.

Truskawki pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki.

Na ka偶de k贸艂ko ciasta na 艣rodku nak艂adamy truskawki i posypujemy je odrobin膮 cukru. Dok艂adnie sklejamy.

Gotujemy z lekko osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wyp艂yni臋cia.

Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:





Komentarze

Prze艣lij komentarz