Składniki:
- Jogurt grecki 400 ml
- Ogórki świeże 250 g ( u mnie gruntowe)
- Czosnek 4 ząbki lub więcej
- Oliwa z oliwek łyżeczka
- Sok z cytryny łyżka
- Koperek 1/2 pęczka
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Ogórki obrać, zetrzeć na tarce na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Posolić i odstawić na ok. 10 minut. Odcisnąć dobrze z nadmiaru wody.
Dodać do ogórków jogurt, sok z cytryny oliwę , posiekany koperek, sól oraz pieprz. Całość wymieszać i gotowe. Udekorować koperkiem. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz