Kotlety jajeczne - b艂yskawiczne kotlety z jajek i szczypiorku 馃憤

 Sk艂adniki:

  1. Jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
  2. Jajko 1 ca艂e
  3. Szczypiorek 1/2 p臋czka
  4. Natka pietruszki gar艣膰
  5. Cebula ma艂a
  6. Musztarda 艂y偶eczka
  7. Bu艂ka tarta 艂y偶ka
  8. S贸l
  9. Pieprz
  10. Bu艂ka do obtaczania
Przygotowanie:

Ugotowane jajka obra膰, zetrze膰 na tarce, doda膰 szczypiorek, natk臋 pietruszki. 

Kolejno doda膰 cebul臋 drobno pokrojon膮 lub start膮 na tarce.

Doda膰 bu艂k臋 tart膮, jajko, musztard臋 s贸l oraz pieprz.

Wszystko razem wymiesza膰. Uformowa膰 zwil偶onymi d艂o艅mi kotlety. Obtoczy膰 w bu艂ce tartej i sma偶y膰 na rozgrzanym oleju na zloty kolor z ka偶dej strony. Smacznego!

Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:











2 komentarze:

  1. 艢wietny przepis na szybkie kotleciki. Sprawdz膮 si臋 na obiad, kolacje lub przek膮sk臋 :)

    OdpowiedzUsu艅
  2. B艂yskawiczne i doskona艂e na obiad lub kolacje - przepyszne!

    OdpowiedzUsu艅