Składniki:
- Jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
- Jajko 1 całe
- Szczypiorek 1/2 pęczka
- Natka pietruszki garść
- Cebula mała
- Musztarda łyżeczka
- Bułka tarta łyżka
- Sól
- Pieprz
- Bułka do obtaczania
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, zetrzeć na tarce, dodać szczypiorek, natkę pietruszki.
Kolejno dodać cebulę drobno pokrojoną lub startą na tarce.
Dodać bułkę tartą, jajko, musztardę sól oraz pieprz.
Wszystko razem wymieszać. Uformować zwilżonymi dłońmi kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor z każdej strony. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Świetny przepis na szybkie kotleciki. Sprawdzą się na obiad, kolacje lub przekąskę :)
OdpowiedzUsuńBłyskawiczne i doskonałe na obiad lub kolacje - przepyszne!
OdpowiedzUsuń