Składniki:
(blaszka 31x21, szklanka 250 ml)
- Mleko 3 szklanki
- Budyń śmietankowy bez cukru 3
- Masło 200 g
- Herbatniki kakaowe ok 36 sztuk
- Rurki 36 sztuk ( ok 1,5 opakowania)
- Cukier 3 łyżki
- Cukier puder 4 łyżki
- Czekolada mleczna 60 g
- Czekolada biała 40 g
Przygotowanie:
W szklance mleka rozmieszać budynie i 3 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlewamy rozrobiony budyń zagotowujemy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia gdy budyń zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia.
Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodawać po łyżce przestudzonego budyniu cały czas miksując.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy budyniowej. Układamy rurki z kremem jedną przy drugiej. Wylewamy pozostały krem budyniowy. Wykładamy herbatniki i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz