Sk艂adniki:
- Makaron drobny (u mnie orzo w kszta艂cie ry偶u) 200 g
- Filet z kurczaka 2
- Kapusta peki艅ska ma艂a 400 g
- Por bia艂a cz臋艣膰 i jasnozielona ma艂y ( u mnie 75g)
- Kukurydza puszka
- Papryka czerwona
- Og贸rki konserwowe 6 艣rednich
- Natka pietruszki gar艣膰
- Majonez 3 艂y偶ki
- Jogurt naturalny lub 艣mietana 2 艂y偶ki
- Ketchup 艂y偶ka
- S贸l
- Pieprz
- Przyprawa do gyrosa lub ulubione przyprawy do kurczaka
Przygotowanie:
Makaron ugotowa膰 zgodnie z instrukcj膮 na opakowaniu.
Filet z kurczaka pokroi膰 w kostk臋, zamarynowa膰 w przyprawie do gyrosa i usma偶y膰 na niewielkiej ilo艣ci oleju.
Do du偶ej miski przek艂adamy pokrojon膮 kapust臋 peki艅sk膮 oraz por. ( Por dodatkowo mo偶na posoli膰, wygnie艣膰 i odstawi膰 na kilka minut, a偶 zmi臋knie).
Nadepnie dodajemy pokrojon膮 papryk臋 oraz og贸rki. Dodajemy posiekan膮 natk臋 pietruszki, puszk臋 kukurydzy oraz ugotowany makaron. Na koniec dodajemy podsma偶ony filet z kurczaka.
Ca艂o艣膰 mieszamy. Doprawiamy sol膮 oraz pieprzem Dodajemy ketchup, jogurt i majonez. Wszystko razem mieszamy. Ca艂o艣膰 udekorowa膰 natk膮 pietruszki. Smacznego!
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Komentarze
Prze艣lij komentarz