Składniki:
- Makaron drobny (u mnie orzo w kształcie ryżu) 200 g
- Filet z kurczaka 2
- Kapusta pekińska mała 400 g
- Por biała część i jasnozielona mały ( u mnie 75g)
- Kukurydza puszka
- Papryka czerwona
- Ogórki konserwowe 6 średnich
- Natka pietruszki garść
- Majonez 3 łyżki
- Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki
- Ketchup łyżka
- Sól
- Pieprz
- Przyprawa do gyrosa lub ulubione przyprawy do kurczaka
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Do dużej miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską oraz por. ( Por dodatkowo można posolić, wygnieść i odstawić na kilka minut, aż zmięknie).
Nadepnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, puszkę kukurydzy oraz ugotowany makaron. Na koniec dodajemy podsmażony filet z kurczaka.
Całość mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem Dodajemy ketchup, jogurt i majonez. Wszystko razem mieszamy. Całość udekorować natką pietruszki. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz