Przepis na ciasto powstał we współpracy z marką Ariete. Drożdżówka została wyrobiona robotem planetarnym Ariete z serii Classica.
W mojej ocenie robot doskonale sprawdziła w tym zadaniu. Ciasto wyszło doskonałe.
Przedstawiam dodatkowo kilka zalet tego urządzania:
1. Ręczne wyrabianie ciasta jest zadaniem pracochłonnym i wymaga sporej wprawy, za to mikser jest w stanie zrobić to praktycznie samodzielnie, a nasza rola kończy się na dodaniu składników do misy.
2. Moc urządzenia - Urządzenie zostało wyposażone w silnik o wysokiej mocy maksymalnej wynoszącej 2400 W, który idealnie sprawdzi się podczas najcięższych zadań.
3. Pojemność misy - Metalowa misa o pojemności 5,5 l wraz z zestawem 3 końcówek sprawi, że za jednym razem z łatwością przygotujesz dużą porcję ciasta lub ubitych białek czy śmietany
4. Praca pulsacyjna - Robot został wyposażony w funkcję pracy pulsacyjnej, system powolnego startu i rozwija prędkość w zakresie od 30 do 172 obrotów na minutę
5. Mieszanie - Końcówka do mieszania jest precyzyjnie spasowana z metalową misą, dzięki czemu z łatwością można wymieszać zarówno duże jak i małe porcje delikatnego ciasta.
Więcej informacji na temat tego urządzenia znajdziecie na stronie sklepu producenta:
https://www.ariete.pl/miksery/860-mikser-planetarny-1588.html
UWAGA! Robot planetarny Ariete do rozdania. Szczegóły znajdzie na moim instagramie:
https://www.instagram.com/kulinarneprzygody_/
Składniki:
(szklanka 250 ml)( keksówka minimum 35x12 lub dwie mniejsze)
Rozczyn:
- Drożdże świeże 50 g
- Mleko letnie 1/2 szklanki
- Mąka łyżka
- Cukier łyżka
- Mąka pszenna tortowa 500 g
- Jajka 2
- Mleko letnie 1/2 szklanki
- Cukier 80 g
- Masło 100 g
- Rozstąpione masło 2 łyżki
- Czekolada 150 g ( u mnie 100 g mlecznej i 50 g gorzkiej)
Bardzo smakowicie wygląda ciasto z czekoladą - na pewno chętnie wypróbuję przepis, bo jest apetyczny :)
OdpowiedzUsuńextra! ja do tej pory tylko pizze i chleby a mam ten robot i jest świetny
OdpowiedzUsuń