Błyskawiczny orzechowiec bez pieczenia

 Składniki:
(blaszka 25x30, szklanka 250 ml)

  1. Masło 200 g w temperaturze pokojowej
  2. Mleko 1 l
  3. Budyń bez cukru 3x 40 g
  4. Cukier 8 łyżek
  5. Herbatniki maślane ok 36sztuk
  6. Herbatniki kakaowe 18 sztuk
  7. Masa kajmakowa puszka 510 g
  8. Orzechy włoskie 150 g
Przygotowanie:

W szklance mleka rozmieszać budynie.

W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka i 8 łyżek cukru.. Zmniejszam moc palnika, dodaje rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia.

Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce przestudzonego badaniu cały czas miksując. Miksujemy do czasu połączenia całego budyniu z masłem.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę jasnych herbatników. Wyłożyć połowę kremy budyniowego. Ułożyć ciemne herbatniki i pozostały krem budyniowy

Na koniec układamy jasne herbatniki, masę kajmakową oraz układamy orzeszki. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze