Składniki:
- Schab 1 kg
- Papryka czerwona mała
- Kukurydza 1/2 puszki
- Ogórki konserwowe 3 średnie
- Ser żółty tarty 100 g
- Majonez łyżka
- Przyprawa gyros
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać kukurydzę, ser oraz majonez. Można doprawić sola oraz pieprzem i całość wymieszać.
Schab podzielić na 8 plastrów. Cienko rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawą do gyros z dwóch stron.
Na środku każdego kawałka mięsa nałożyć farsz.
Zwinąć w roladkę chowając boki do środka aby farsz nie wypłynął podczas smażenia. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz