Ryba po japońsku

Składniki:

  1. Filety rybne 1 kg
  2. Papryka konserwowa słoik 300 g bez zalewy
  3. Ogórki konserwowe  6 dużych sztuk
  4. Cebula 3 większe
  5. Sól
  6. Pieprz
Ciasto do ryby:
  1. Jajko
  2. Woda 1/2 szklanki
  3. Mąka szklanka
  4. Domowa vegeta łyżka
Zalewa:
  1. Woda szklanka
  2. Olej 4 łyżki
  3. Ocet 4 łyżki
  4. Cukier 2 łyżki
  5. Sól łyżeczka
  6. Koncentrat pomidorowy 4 pełne łyżki
Przygotowanie:

Do garnka przełożyć wszystkie składniki na zalewę i zagotować. Odstawić do całkowitego przestudzenia.

Cebulę pokroić w pilastry lub pióra i podsmażyć na średnim ogniu kilka minut do miękkości i lekkiego zarumienia. Odstawić do przestudzenia.

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przełożyć do miski i zmiksować.

Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na patelni na złoty kolor z każdej strony.

Paprykę i ogórki pokroić w paseczki.

Dno naczynia wyłożyć połową przygotowanych ogórków, papryki i cebuli. Wyłożyć połowę ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Całość zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin aby ryba przeszła smakiem. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze