Składniki:
- Filety rybne 1 kg
- Papryka konserwowa słoik 300 g bez zalewy
- Ogórki konserwowe 6 dużych sztuk
- Cebula 3 większe
- Sól
- Pieprz
Ciasto do ryby:
- Jajko
- Woda 1/2 szklanki
- Mąka szklanka
- Domowa vegeta łyżka
Zalewa:
- Woda szklanka
- Olej 4 łyżki
- Ocet 4 łyżki
- Cukier 2 łyżki
- Sól łyżeczka
- Koncentrat pomidorowy 4 pełne łyżki
Przygotowanie:
Do garnka przełożyć wszystkie składniki na zalewę i zagotować. Odstawić do całkowitego przestudzenia.
Cebulę pokroić w pilastry lub pióra i podsmażyć na średnim ogniu kilka minut do miękkości i lekkiego zarumienia. Odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przełożyć do miski i zmiksować.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na patelni na złoty kolor z każdej strony.
Paprykę i ogórki pokroić w paseczki.
Dno naczynia wyłożyć połową przygotowanych ogórków, papryki i cebuli. Wyłożyć połowę ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Całość zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin aby ryba przeszła smakiem. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz