Składniki:
1. Buraki ugotowane 2 średniej wielkości
2. Śledzie 400 g ( u mnie w oleju)
3. Ogórki konserwowe 3 średniej wielkości
4. Jabłko małe 1/2
5. Cebula mała
6. Majonez Kielecki 3 łyżki
7. Sól
8. Pieprz
9. Szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
Do miski przekładamy pokrojone w kostkę buraki. Kolejno dodajemy pokrojone śledzie, ogórki, jabłko oraz cebulkę.
Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy 3 łyżki Majonezu Kieleckiego. Całość mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed samym podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
* Buraczki ugotowane możemy kupić w każdym większym sklepie. Dzięki temu zaoszczędzimy czas na gotowanie buraków.
* Jeśli użyjecie Śledzi z "wiaderka" należy wcześniej wymoczyć, zmieniając wodę.
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz