Składniki:
- Śledzie w oleju 500 g
- Ogórek korniszony 3
- Jajka 2
- Groszek konserwowy 1/2 puszki
- Musztarda łyżeczka
- Majonez 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
+ dodatkowo można dodać małą czerwoną cebulę
Przygotowanie:
Do miski przekładamy śledzia pokrojonego w paseczki. Jeśli użyjecie śledzia z "wiaderka" należy go wcześniej wymoczyć. Kolejno dodajemy groszek konserwowy, pokrojone ogórki i jajka ugotowane na twardo.
Dodatkowo można dodać drobno pokrojoną czerwoną, cebulę. Dodajemy musztardę, majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem i całość mieszamy. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz