Ekspresowa przekąska na ciepło - Paluchy z ciasta francuskiego

 Składniki:

  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  3. Zioła prowansalskie
  4. Ser tarty 100 g
  5. Salami 100 g
  6. Opcjonalnie jajko do posmarowania paluchów przed pieczeniem
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozpakować i rozwinąć na płasko. Połowę ciasta wzdłuż dłuższego boku posmarować koncentratem i posypać ziołami.

Na tą samą stronę ciasta wyłożyć ser oraz salami.

Przykryć drugą częścią ciasta. pokroić na paski ok. 2-3 mm. Każdy kawałek ciasta zwinąć w świderek i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Pieczemy ok 12-15 minut. Przed włożeniem do piekarnika dodatkowo można posmarować paluchy rozmąconym jajkiem. Smacznego!


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz