Zapiekane bułeczki - pyszne i błyskawiczne

 Składniki:

  1. Bułki kajzerki 6
  2. Ser żółty 100g
  3. Salami 100 g
  4. Jajko
  5. Sól
  6. Zioła prowansalskie
Przygotowanie:

Każdą bułkę naciąć w miejscach wgłębienia kajzerki. 

W każde nacięcie włożyć kawałek sera i salami. ( można również włożyć inne dodatki do środka.)

Do miseczki rozbić jedno jajko, dodać sól oraz zioła i całość wymieszać.

Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem. 

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczmy ok. 10 minut lub do zarumienia. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz