馃崺 B艂yskawiczne p膮czki z mascarpone 馃崺

 Sk艂adniki:

( porcja na ok. 30 sztuk, szklanka 250 ml)

  1. Serek mascarpone 250 g
  2. Jogurt naturalny 2 艂y偶ki
  3. M膮ka pszenna 2 szklanki
  4. Jajka 3
  5. Proszek do pieczenia 艂y偶eczka
  6. Cukier z wanili膮 艂y偶eczka
  7. Cukier puder 3 艂y偶ki
  8. Ocet lub spirytus 艂y偶ka
Przygotowanie: 

Do miski przek艂adamy mascarpone, cukry, jajka, jogurt i i ocet. Ca艂o艣膰 zmiksowa膰 do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Doda膰 proszek do pieczenia i m膮k臋 i ponownie zmiksowa膰.

Masa wychodzi g臋sta i klej膮ca.

Olej nagrza膰 do temperatury ok 175 stopni. Dwie 艂y偶ki namoczy膰 w gor膮cym oleju. Jedn膮 艂y偶k膮 na艂o偶y膰 mas臋 i za pomoc膮 drugiej 艣ci膮gamy mas臋 do oleju. Sma偶ymy ok. 4 minuty. P膮czusie same si臋 obracaj膮 podczas pieczenia. 

Gotowe polukrowa膰 posypa膰 pudrem lub zanurzy膰 w cukrze wymieszanym z cynamonem. Smacznego!

Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:






Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz