Sk艂adniki:
( porcja na ok. 30 sztuk, szklanka 250 ml)
- Serek mascarpone 250 g
- Jogurt naturalny 2 艂y偶ki
- M膮ka pszenna 2 szklanki
- Jajka 3
- Proszek do pieczenia 艂y偶eczka
- Cukier z wanili膮 艂y偶eczka
- Cukier puder 3 艂y偶ki
- Ocet lub spirytus 艂y偶ka
Przygotowanie:
Do miski przek艂adamy mascarpone, cukry, jajka, jogurt i i ocet. Ca艂o艣膰 zmiksowa膰 do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Doda膰 proszek do pieczenia i m膮k臋 i ponownie zmiksowa膰.
Masa wychodzi g臋sta i klej膮ca.
Olej nagrza膰 do temperatury ok 175 stopni. Dwie 艂y偶ki namoczy膰 w gor膮cym oleju. Jedn膮 艂y偶k膮 na艂o偶y膰 mas臋 i za pomoc膮 drugiej 艣ci膮gamy mas臋 do oleju. Sma偶ymy ok. 4 minuty. P膮czusie same si臋 obracaj膮 podczas pieczenia.
Gotowe polukrowa膰 posypa膰 pudrem lub zanurzy膰 w cukrze wymieszanym z cynamonem. Smacznego!
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz