Najbardziej puszyste placuszki na białkach - Puchatki

Przepis powstał we współpracy z marką Farma Białka. Białka jaj kurzych to doskonały produkt dla każdego z nas. Sprawdzi się w kuchni do przygotowywania codziennych posiłków, dla osób będących na diecie wysokobiałkowej.

Białka w butelce to nie proszkowane, czyste od konserwantów, barwników i słodzików białka jaj
w wygodnym opakowaniu. 

Produkt jest pasteryzowany i bezpieczny dla organizmu. Przechowujemy go w temperaturze pokojowej,
 a po otwarciu do 7 dni w lodówce.

Zapraszam do odwiedzenia strony Farma Białka gdzie znajdziecie więcej informacji o produkcie oraz będzie mogli złożyć zamówienie na wybrane produkty.

  Składniki:

( porcja na ok. 10 sztuk, szklanka 250 ml)

  1. Białka 100 g od Farma białka lub 3 białka 
  2. Mąka 1/2 szklanki ok. 80 g
  3. Cukier 2 łyżki
  4. Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  5. Olej do smażenia
  6. Sól szczypta
    + opcjonalnie cukier puder, owoce, konfitury
Przygotowanie: 

Białka wlewamy do misy robota, dodajemy Szczyptę soli i zaczynamy ubijać. Gdy białka zaczną się ubijać dodajemy partiami cukier i całość ubijamy na szczytną lśniącą masę. 

Dodać przesiany proszek do pieczenia oraz mąkę. Krótko zmiksować na wolnych obrotach lub wymieszać dokładnie szpatułką.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać ciasto łyżkami na patelnię. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podawać z cukrem pudrem, owocami lub konfiturą. Smacznego!

Zalety wykorzystania białek w butelce od Farma białka do prezentowanego przepisu:

* oszczędzamy czas na przygotowanie posiłku;
* nie marnujemy żółtek;
* zdrowy posiłek w kilka minut;


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze