Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy - Pyszny dodatek do obiadu

Składniki:

  1. Kapusta pekińska 1/2 małej kapusty ok. 300 g
  2. Marchew 1 70 g
  3. Por jasna część 70 g
  4. Kukurydza 1/2 puszki
  5. Majonez 2 łyżki
  6. Śmietana 2 łyżki
  7. Sól
  8. Pieprz
  9. Natka pietruszki lub koperek do posypania
Przygotowanie:

Kapustę pokroić i przełożyć do miski, wsypać kukurydzę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Pora pokroić na półplasterki przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do surówki.

(pora można dać bezpośrednio do surówki bez przelewania wrzątkiem będzie wtedy chrupiący i bardziej intensywny w smaku. Można również pokroić, zasypać solą i wygnieść) 

Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez oraz śmietanę. Całość wymieszać. Posypać koperkiem lub pietruszką.

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz