Składniki:
- Kapusta pekińska 1/2 małej kapusty ok. 300 g
- Marchew 1 70 g
- Por jasna część 70 g
- Kukurydza 1/2 puszki
- Majonez 2 łyżki
- Śmietana 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Natka pietruszki lub koperek do posypania
Przygotowanie:
Kapustę pokroić i przełożyć do miski, wsypać kukurydzę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Pora pokroić na półplasterki przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do surówki.
(pora można dać bezpośrednio do surówki bez przelewania wrzątkiem będzie wtedy chrupiący i bardziej intensywny w smaku. Można również pokroić, zasypać solą i wygnieść)
Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez oraz śmietanę. Całość wymieszać. Posypać koperkiem lub pietruszką.
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz