Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym

 Składniki:

  1. Biała kiełbasa parzona 6 sztuk ( 500 g)
  2. Chrzan tarty ze słoiczka 3 pełne łyżki
  3. Cebula średnia 3
  4. śmietanka 30 % 200 ml
  5. Masło łyżka
  6. Majeranek łyżeczka 
  7. Sól
  8. Pieprz
Przygotowanie:

 Na Patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną cebulę w półplasterki, plastry, lub pióra. Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie się rumienić. Dodać chrzan, śmietankę, majeranek, sól oraz pieprz. Całość trzymać na patelni jeszcze ok. 2 minut. 

Zawartość patelni przekładam do naczynia żaroodpornego. Na Sosie układamy nacięte z dwóch stron nożem kiełbaski.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Funkcja góra dół bez termo obiegu. Pieczemy, aż ładnie się zarumieni ok. 30-35 minut. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz