Składniki:
- Biała kiełbasa parzona 6 sztuk ( 500 g)
- Chrzan tarty ze słoiczka 3 pełne łyżki
- Cebula średnia 3
- śmietanka 30 % 200 ml
- Masło łyżka
- Majeranek łyżeczka
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Na Patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną cebulę w półplasterki, plastry, lub pióra. Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie się rumienić. Dodać chrzan, śmietankę, majeranek, sól oraz pieprz. Całość trzymać na patelni jeszcze ok. 2 minut.
Zawartość patelni przekładam do naczynia żaroodpornego. Na Sosie układamy nacięte z dwóch stron nożem kiełbaski.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Funkcja góra dół bez termo obiegu. Pieczemy, aż ładnie się zarumieni ok. 30-35 minut. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz