Pyszna pasta kanapkowa z jajek i mięsa z rosołu

 Składniki:

  1. Mięso gotowane 200 g po obraniu ( u mnie z rosołu kurczak oraz indyk)
  2. Jajka 4
  3. Ogórek konserwowy 3-4 sztuki
  4. Cebula czerwona
  5. Koperek pół pęczka
  6. Szczypiorek łyżka 
  7. Majonez 2 łyżki
  8. Jogurt naturalny lub śmietana łyżka
  9. Sól
  10. Pieprz
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki oraz cebulę również pokroić w kostkę. Posiekać natkę oraz szczypiorek i przełożyć do miski.

Dodać rozdrobnione widelcem lub pokrojone nożem mięso. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez oraz jogurt naturalny lub śmietanę. Wszystko razem wymieszać. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze