Sk艂adniki:
(blaszka 21x31)
- Mleko 1 l
- Budy艅 艣mietankowy bez cukru 3
- cukier 8 艂y偶ek
- Mas艂o 200 g
- Krakersy ok 350 g
- Wi贸rki kokosowe 150 g
Przygotowanie:
Budynie wymiesza膰 w 250 ml mleka. Pozosta艂e mleko zagotowa膰 z cukrem. Gdy mleko si臋 zagotuje wla膰 rozrobiony budy艅 i energicznie wymiesza膰, gdy budy艅 zg臋stnieje zdj膮膰 z ognia.
Budy艅 prze艂o偶y膰 do miski, 偶eby masa szybciej przestyg艂a. Przykry膰 foli膮 spo偶ywcz膮 dotykaj膮c masy, aby nie powsta艂 ko偶uch.
Mi臋kkie mas艂o zmiksowa膰 na puch. Dodawa膰 po 艂y偶ce przestudzonego budyniu. Na koniec wsypa膰 100 g wi贸rek i kr贸tko zmiksowa膰.
Blaszk臋 wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia. Krem podzieli膰 na 4 cz臋艣ci. Uk艂ada膰 na blaszce na przemian krakersy i krem. W ostateczno艣ci powstan膮 4 warstwy ciastek i 4 warstwy kremu. Dodatkowo na jedn膮 warstw臋 mo偶emy wy艂o偶y膰 d偶em porzeczkowy. Prze艂amie s艂odycz ciasta i 艂adnie b臋dzie si臋 prezentowa艂., ale nie ma takiej konieczno艣ci.
Wierzch ciasta posypa膰 pozosta艂ymi wi贸rkami, lekko docisn膮膰 je d艂oni膮.
Ciasto w艂o偶y膰 do lod贸wki do s艂odzenia na kilka godzin lub na ca艂膮 noc. Smacznego!
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Bardzo ciekawy i prosty spos贸b - ch臋tnie wypr贸bujemy taki pomys艂 na Raffaello :)
OdpowiedzUsu艅