Sk艂adniki:
(szklanka 250 ml)
- Filety rybne 3 ( ok.650 g u mnie miruna)
- Piwo 200 ml
- M膮ka pszenna szklanka
- Proszek do pieczenia 艂y偶eczka
- S贸l
- Pieprz
- Olej do sma偶enia ok. 2 szklanki
Przygotowanie:
Ryb臋 pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki i przyprawi膰 z dw贸ch stron sol膮 oraz pieprzem.
W misce wymiesza膰 piwo z proszkiem do pieczenia i m膮k膮. Ja zrobi艂am to za pomoc膮 trzepaczki.
Olej rozgrza膰 na patelni. Ryb臋 zanurzy膰 w cie艣cie i usma偶y膰 na z艂oty kolor z ka偶dej strony na 艣rednim ogniu. Podawa膰 z ulubionymi dodatkami. Ryba smakuje na ciep艂o i na zimno. Smacznego!
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Komentarze
Prze艣lij komentarz