馃崯 Ryba w cie艣cie piwnym 馃悷

 Sk艂adniki:
(szklanka 250 ml)

  1. Filety rybne 3 ( ok.650 g u mnie miruna)
  2. Piwo 200 ml
  3. M膮ka pszenna szklanka
  4. Proszek do pieczenia 艂y偶eczka
  5. S贸l
  6. Pieprz
  7. Olej do sma偶enia ok. 2 szklanki
Przygotowanie:

Ryb臋 pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki i przyprawi膰 z dw贸ch stron sol膮 oraz pieprzem.

W misce wymiesza膰 piwo z proszkiem do pieczenia i m膮k膮. Ja zrobi艂am to za pomoc膮 trzepaczki.

Olej rozgrza膰 na patelni. Ryb臋 zanurzy膰 w cie艣cie i usma偶y膰 na z艂oty kolor z ka偶dej strony na 艣rednim ogniu. Podawa膰 z ulubionymi dodatkami. Ryba smakuje na ciep艂o i na zimno. Smacznego!

Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:







Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz