Biała kiełbasa zapiekana w piwie

 Składniki:

  1. Biała kiełbasa parzona 0,5 kg - 6 sztuk
  2. Cebula 2
  3. Piwo 1/2 szklanki
  4. Majeranek łyżeczka
  5. Musztarda francuska lub dowolna 2 pełne łyżeczki
  6. Miód łyżeczka
  7. Sól
  8. Pieprz
  9. Olej do smażenia 2 łyżki
Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę pokroić w półplasterki lub pióra i podsmażamy do lekkiego zarumienia.

Zdejmujemy z ognia i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy musztardę, miód, majeranek, sól, pieprz. Wlewamy piwo i całość mieszamy.

Kiełbasę naciąć z każdej strony zanurzyć z każdej strony w marynacie i ułożyć na cebuli.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy bez przykrycia funkcja góra dół ok 30-35 minut, aż ładnie się zarumienią. 

W trakcie pieczenia dwa razy otwierałam piekarnik i podlewałam kiełbasę marynatą z piwa. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz