Składniki:
- Biała kiełbasa parzona 0,5 kg - 6 sztuk
- Cebula 2
- Piwo 1/2 szklanki
- Majeranek łyżeczka
- Musztarda francuska lub dowolna 2 pełne łyżeczki
- Miód łyżeczka
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia 2 łyżki
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę pokroić w półplasterki lub pióra i podsmażamy do lekkiego zarumienia.
Zdejmujemy z ognia i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy musztardę, miód, majeranek, sól, pieprz. Wlewamy piwo i całość mieszamy.
Kiełbasę naciąć z każdej strony zanurzyć z każdej strony w marynacie i ułożyć na cebuli.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy bez przykrycia funkcja góra dół ok 30-35 minut, aż ładnie się zarumienią.
W trakcie pieczenia dwa razy otwierałam piekarnik i podlewałam kiełbasę marynatą z piwa. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz