Drobiowe roladki faszerowane jajkiem i szczypiorkiem

Składniki:

Filet z kurczaka 3 sztuki pojedyncze 
Ser tarty mozzarella 100 g
Jajka 4
Majonez pełna łyżka
Szczypiorek 1/2 pęczka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
+jajko i bułka tarta do obtoczenia

Przygotowanie:

Filety z kurczaka przekrój włóż na dwie części. Rozbij lekko tłuczkiem. Dopraw z każdej strony solą oraz pieprzem.

Jajka ugotuj na twardo. Przestudzone obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać ser, majonez oraz szczypiorek. Doprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać.

Gotowy farsz rozsmarować na rozbitych kotletach. Zwinąć w roladkę. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.

Usmażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Smażyć na średnim ogniu, aby roladki nie były surowe w środku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze

  1. Ciekawie wygląda ten farsz do roladek. W takiej wersji jeszcze ich nie przygotowywałam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz