Składniki:
- Filet z kurczaka 3
- Ser twardy 75 g ( u mnie parmezan)
- Bułka tarta 3/4 szklanki
- Śmietana łyżka
- Jajka 2
- Mąka pszenna
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Filet przekroić na dwie lub trzy części w zależności od grubości fileta. U mnie kotlety o grubości do 1 cm.
Z każdej strony doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wymieszać starty parmezan z bułką tartą. Na talerz wsypać mąką do otaczania. W osobnej miseczce wymieszać jajka ze śmietaną.
Kotlety obarczać w kolejności mąka, jajka, parmezan z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz