Kotlety z kurczaka w serowej panierce

 Składniki:

  1. Filet z kurczaka 3 
  2. Ser twardy 75 g ( u mnie parmezan)
  3. Bułka tarta 3/4 szklanki
  4. Śmietana łyżka
  5. Jajka 2
  6. Mąka pszenna
  7. Sól
  8. Pieprz
  9. Olej do smażenia
Przygotowanie:

Filet przekroić na dwie lub trzy części w zależności od grubości fileta. U mnie kotlety o grubości do 1 cm.

Z każdej strony doprawiamy solą oraz pieprzem.

Wymieszać starty parmezan z bułką tartą. Na talerz wsypać mąką do otaczania. W osobnej miseczce wymieszać jajka ze śmietaną. 

Kotlety obarczać w kolejności mąka, jajka, parmezan z bułką tartą. 

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:



Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz