Roladki schabowe z pieczarkami

 Składniki: 

  1. Schab 500 g
  2. Pieczarki 300 g
  3. Cebula mała lub kawałek pora
  4. Musztarda łyżeczka
  5. Sól
  6. Pieprz
  7. Mąka do obtaczania
  8. Olej do smażenia

    + Sos: Pieczarki  200 g, cebula mała, śmietana 30 % 100 ml, sól, pieprz
Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę na rumiano, dodać pieczarki starte na tarce i całość smażyć do odparowania wody z pieczarek. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem. Dodać łyżeczkę musztardy i wymieszać.

Schab podzielić ma mniejsze kotlety i ciemno rozbić. (U mnie wyszło 9 kotletów.). Kawałki mięsa doprawić solą oraz pieprzem z każdej strony. Na środek każdego rozbitego kotleta nałożyć farsz rozsmarować i zwinąć w roladkę.

Mięso obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Zdjąć z ognia. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę pokojoną w kostkę. dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć do odparowania wody. wlać śmietankę, chwilę gotować. Doprawić solą oraz pieprzem. Włożyć roladki i gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze

Prześlij komentarz