Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką

 Składniki:

  1. Sałata 150 g ( u mnie rzymska i masłowa. Można użyć mix sałat)
  2. Rzodkiewka pęczek 15 sztuk
  3. Jajka ugotowane na twardo 5
  4. Kukurydza 1/2 puszki 
  5. Szczypiorek pęczek
  6. Majonez 2 łyżki
  7. Śmietana lub jogurt naturalny łyżka
  8. Sól
  9. Pieprz
Przygotowanie:

Sałatę umyć i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki lub pokroić i przełożyć do miski. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki. Jajka pokroić w kosteczkę dodać kukurydzę, posiekany szczypiorek.

Całość doprawić solą oraz pieprzem. dodać majonez i śmietanę lub jogurt i wymieszać. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze