Zielona sałata z rzodkiewką - idealny dodatek do obiadu lub grilla

 Składniki:

  1. Rzodkiewka pęczek
  2. Sałata masłowa
  3. Koperek świeży 1/2 pęczka
  4. Szczypiorek 1/2 pęczka
  5. Śmietana 12% lub 18% 2 pełne łyżki
  6. Sól ilość wg uznania
  7. Pieprz ilość wg uznania
  8. Cukier szczypta
Przygotowanie:

Rzodkiewkę pokroić na plasterki, półplasterki lub ćwiartki w zależności od wielkości.

umytą, osuszoną sałat porwać na mniejsze części. Dodać posiekany koperek i szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pierzem i cukrem. Dodać śmietanę i wymieszać. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:



Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz