Błyskawiczna sałatka z tortellini z rzodkiewką i ogórkiem

 Składniki:

  1. Tortellini dowolny smak 250 g
  2. Rzodkiewka 1/2 pęczka 6 średnich sztuk
  3. Ogórek szklarniowy 150 g
  4. Koperek mały pęczek
  5. Sól
  6. Pieprz
  7. Majonez łyżka
  8. Śmietana łyżka
Przygotowanie:

Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli użyjemy tortellini bez mięsa dodatkowo można dodać szynkę lub kurczaka.

Do miski przekładamy tortellini, pokrojone na mniejsze kawałki rzodkiewki i ogórka.  Dodać posiekany koperek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać majonez i śmietanę i wymieszać. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:



Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze