Składniki:
- Mąka pszenna 500g
- Masło łyżka
- Woda ciepła 1 i 1/4 szklanki
- Twaróg 500 g
- Żółtko 1
- Cukier puder 3 pełne łyżki
Przygotowanie
W misce wymieszać twaróg z żółtkiem i cukrem pudrem. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć wg uznania.
W osobnej misce przygotować ciasto. Wsypujemy make, dodajemy roztopione masło oraz wodę. Wyrabiamy jednolite ciasto. w razie konieczności podsypujemy ciasto maka.
przygotowane ciasto rozwałkować na cienki placek. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na środek kawałka ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i dokładnie skleić.
Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz