Sk艂adniki:
- M膮ka pszenna 500g
- Mas艂o 艂y偶ka
- Woda ciep艂a 1 i 1/4 szklanki
- Twar贸g 500 g
- 呕贸艂tko 1
- Cukier puder 3 pe艂ne 艂y偶ki
Przygotowanie
W misce wymiesza膰 twar贸g z 偶贸艂tkiem i cukrem pudrem. Ilo艣膰 cukru mo偶na zmniejszy膰 lub zwi臋kszy膰 wg uznania.
W osobnej misce przygotowa膰 ciasto. Wsypujemy make, dodajemy roztopione mas艂o oraz wod臋. Wyrabiamy jednolite ciasto. w razie konieczno艣ci podsypujemy ciasto maka.
przygotowane ciasto rozwa艂kowa膰 na cienki placek. Za pomoc膮 szklanki wycinamy k贸艂ka. Na 艣rodek kawa艂ka ciasta na艂o偶y膰 艂y偶eczk臋 farszu i dok艂adnie sklei膰.
Pierogi gotujemy we wrz膮cej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wyp艂yni臋cia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Zapraszam was r贸wnie偶 do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do ogl膮dania filmu z przygotowa艅 oraz do subskrybowania mojego kana艂u:
Komentarze
Prze艣lij komentarz