Składniki:
- Jajka 5 sztuk
- Seler konserwowy słoik
- Kukurydza puszka
- Filet wędzony z indyka lub szynka 250 g
- Szczypiorek garść
- Majonez 3 łyżki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Do miski przekładamy odcedzoną kukurydzę. Selera pokrojonego na mniejsze kawałki. Kolejno kroimy jajka ugotowane na twardo. Wędzonego indyka lub szynkę pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać.
Wszystko przełożyć do miski. Doprawić solą oaz pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Samczego!
*do sałatki można dodać dodatkowo ananasa z puszki;
* można również pominąć szynkę i przygotować wersję bezmięsną.
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz