馃洅 Sk艂adniki:
( szklanka o pojemno艣ci 250ml, tortownica kwadratowa 26x26)
1 kg twarogu z wiaderka
250 g mascarpone
Cukier puder 2 艂y偶ki
2 galaretki krystaliczne
2 galaretki bor贸wkowe
400 g bor贸wek
Biszkopty pod艂u偶ne 120 g
Mleko 1/3 szklanki
馃敧 Przygotowanie:
Dwie galaretki bor贸wkowe rozpuszczamy w 800 ml wrz膮cej wody, mieszamy i odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cia.
Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 250 ml wrz膮cej wody, dok艂adnie mieszamy i je r贸wnie偶 odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cie.
Na dno tortownicy wy艂o偶on膮 papierem wyk艂adamy ciasno biszkopty.
Mascarpone miksujemy z twarogiem i cukrem pudrem.
Chwile miksujemy na wolnych obrotach, nast臋pnie dodajemy przestudzon膮, ale nie t臋偶ej膮ce galaretki krystaliczne.
Gotow膮 mas臋 serow膮 wylewamy na biszkopty i dok艂adnie rozprowadzamy po ca艂o艣ci. Ciasto wk艂adamy do lod贸wki do lekkiego st臋偶enia.
Gdy masa serowa nie jest ju偶 p艂ynna wyk艂adamy na g贸r臋 przygotowan膮 t臋偶ej膮c膮 galaretk臋 bor贸wkow膮 wymieszan膮 z owocami.
Ciasto wk艂adamy do lod贸wki ponownie do lod贸wki na 2-3 godziny a najlepiej na ca艂膮 noc. Smacznego :)
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#sernik #serniknazimno #sernikzbor贸wkami #sernikzgalaretk膮 #przepis #gotowanie #ciasto #ciacho #deser #bor贸wki
Komentarze
Prze艣lij komentarz