Pikantna kark贸wka z warzywami

 

馃洅 Sk艂adniki:

Sos:
Woda szklanka
Ketchup pikantny 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 艂y偶ki
S艂odka papryka 2 艂y偶eczki
ostra papryka 艂y偶eczka
Chili pieprz cayenne 1/3 艂y偶eczki
koncentrat pomidorowy 2 艂y偶ki
Czosnek 2-3 z膮bki
Cukier 2 艂y偶eczki
S贸l
Pieprz

Mi臋so:

Kark贸wka 1,5 kg
S贸l
Pieprz
S艂odka papryka
M膮ka pszenna

Warzywa:
Papryka czerwona
Papryka 偶贸艂ta
Papryka Chilli
Cebula 3
Pieczarki 250 g

馃敧 Przygotowanie:

Kark贸wk臋 podzieli膰 na plastry, doprawi膰 sol膮, pieprzem i s艂odk膮 papryk膮. Odstawi膰 na minimum godzin臋 do lod贸wki, ja odstawi艂am na ca艂膮 noc.


Kark贸wk臋 obtoczy膰 w m膮ce i obsma偶y膰 na kr贸tko z ka偶dej strony.


Sk艂adniki na sos wymiesza膰 ze sob膮. Warzywa pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki.


Do naczynia 偶aroodpornego u艂o偶y膰 warw臋 mi臋sa po艂ow臋 warzy ponownie plastry podsma偶onego mi臋sa i pozosta艂e warzywa. Ca艂o艣膰 zala膰 przygotowanym sosem i zapieka膰 pod przykryciem ok. 60 minut lub do mi臋kko艣ci mi臋sa w temperaturze 180 stopni.


Kark贸wk臋 mo偶na r贸wnie偶 dusi膰 na wolnym ogniu przez ok 60 minut lub do mi臋kko艣ci mi臋sa, Lub szybowar 25-30 minut.

馃敆 Linki:

                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 馃摵 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#kark贸wkawsosie #kark贸wkazwarzywami #kark贸wkazpiekarnika

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz