Ruskie kotlety ziemniaczane

 

🛒 Składniki:

Ziemniaki 1 kg
Twaróg półtłusty 250g
Cebula mała
Bułka tarta łyżka
Natka pietruszki garść
Sól
Pieprz
Jajko
+ panierka : jajko+ bułka tarta

🔪 Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać jajko, twaróg, sól, pieprz, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i całość rozgnieść tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać całość łyżką.


Podzielić na 8 lub 10 równych części.


Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem pieczarkowym i kapustą kiszoną. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#kotletyziemniaczane #kotletyruskie #kotletyzziemniaków

Komentarze