🛒 Składniki:
Ziemniaki 1 kg
Twaróg półtłusty 250g
Cebula mała
Bułka tarta łyżka
Natka pietruszki garść
Sól
Pieprz
Jajko
+ panierka : jajko+ bułka tarta
🔪 Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać jajko, twaróg, sól, pieprz, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i całość rozgnieść tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać całość łyżką.
Podzielić na 8 lub 10 równych części.
Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem pieczarkowym i kapustą kiszoną. Smacznego!
🔗 Linki:
📺 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#kotletyziemniaczane #kotletyruskie #kotletyzziemniaków
Komentarze
Prześlij komentarz