Sernik bez pieczenia z kremem i brzoskwiniami

 

🛒 Składniki:

Sponsorem odcinka jest Catering Pomelo - dieta pudełkowa z szerokim wyborem menu. Dla widzów kanału kulinarne przygody zniżka na hasło: KULINARNEPRZYGODY20
Sprawdź: https://pomelo.com.pl/kulinarneprzygody20

(szklanka 250 ml)
(blaszka 26x26)
Twaróg mielony 1 kg (z wiaderka)
Jajka 3
Cukier szklanka
Masło 200 g
Mleko 125 ml
Budyń śmietankowy 2
Biszkopty 150 g
Galaretka brzoskwiniowa 2
Brzoskwinie puszka
Śmietanka 30% 400 ml
Cukier puder łyżka pełna
Śmietan fix 1 (opcjonalnie)
Orzeszki laskowe drobno pokrojone ok. 50g

🔪 Przygotowanie:

Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.


Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.


Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).


Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.


Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Posmarować je syropem z brzoskwiń.


Wykładamy gorącą masę serową. Ciasto odstawić do przestudzenia.


Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na masę serową. Odstawić do lodówki do stężenia


Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W gorące dni dodać śmietan fix żeby krem był bardziej stabilny.


Wyłożyć na galaretkę i rozmarować. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub bezami.


Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!

🔗 Linki:

PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/sernik-bez-pieczenia-z-kremem-i-brzoskwiniami
                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

Komentarze