Sernik bez pieczenia z kremem i brzoskwiniami

 

馃洅 Sk艂adniki:

Sponsorem odcinka jest Catering Pomelo - dieta pude艂kowa z szerokim wyborem menu. Dla widz贸w kana艂u kulinarne przygody zni偶ka na has艂o: KULINARNEPRZYGODY20
Sprawd藕: https://pomelo.com.pl/kulinarneprzygody20

(szklanka 250 ml)
(blaszka 26x26)
Twar贸g mielony 1 kg (z wiaderka)
Jajka 3
Cukier szklanka
Mas艂o 200 g
Mleko 125 ml
Budy艅 艣mietankowy 2
Biszkopty 150 g
Galaretka brzoskwiniowa 2
Brzoskwinie puszka
艢mietanka 30% 400 ml
Cukier puder 艂y偶ka pe艂na
艢mietan fix 1 (opcjonalnie)
Orzeszki laskowe drobno pokrojone ok. 50g

馃敧 Przygotowanie:

Galaretki rozpu艣ci膰 w 600 ml wrz膮tku i odstawi膰 do przestudzenia.


Do garnka prze艂o偶y膰 mas艂o oraz cukier . Gotowa膰 na wolnym ogniu do rozpuszczania si臋 mas艂a.


Kolejno doda膰 twar贸g oraz jajka. Wszystko razem wymiesza膰 i gotowa膰 do momentu, a偶 masa serowa b臋dzie gor膮ca. ( nie mo偶e si臋 zagotowa膰).


Proszek budyniowy rozpu艣ci膰 w mleku i wla膰 do gor膮cej masy serowej. Gotowa膰 na wolnym ogniu kilka minut do czasu, a偶 masa zg臋stnieje.


Blaszk臋 o wymiarach 26x26 wy艂o偶y艂am papierem do pieczenia i u艂o偶y膰 biszkopty. Posmarowa膰 je syropem z brzoskwi艅.


Wyk艂adamy gor膮c膮 mas臋 serow膮. Ciasto odstawi膰 do przestudzenia.


Do przestudzonej ale p艂ynnej galaretki doda膰 pokrojone brzoskwinie, wymiesza膰 i gdy galaretka zacznie t臋偶e膰 przela膰 na mas臋 serow膮. Odstawi膰 do lod贸wki do st臋偶enia


艢mietank臋 ubi膰 na sztywno z cukrem pudrem. W gor膮ce dni doda膰 艣mietan fix 偶eby krem by艂 bardziej stabilny.


Wy艂o偶y膰 na galaretk臋 i rozmarowa膰. Wierzch posypa膰 orzeszkami, czekolad膮, migda艂ami lub bezami.


Ciasto sch艂odzi膰 w lod贸wce najlepiej przez ca艂膮 noc. Smacznego!

馃敆 Linki:

PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/sernik-bez-pieczenia-z-kremem-i-brzoskwiniami
                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 馃摵 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

Komentarze