🛒 Składniki:
Bagietka paryska
Pesto 2 pełne łyżki
Mozzarella w plastrach 150 g
Salami 6-8 plastrów
Oregano
Sól
Pieprz
🔪 Przygotowanie:
Bagietkę paryską rozkroić na pół, posmarować pesto u mnie bazyliowe.
Naprzemiennie układamy plastry mozzarelli, salami i pomidora. Całość posypać solą, pieprzem i oregano.
Zapiekamy we frytkownicy beztłuszczowej 5-7 minut w temperaturze 180 stopni lub w piekarniku 8-10 minut w temperaturze 200 stopni lub do ładnego zarumienienia.
🔗 Linki:
PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/zapiekanka-z-mozzarell%C4%85-i-pomidorami
📺 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#zapiekanka #zapiekankazmozzarella #zapiekankazsalami #zapiekankanaobiad #zapiekankazpomidorami #zapiekankacaprese #zapieksy #przepis #gotowanie #przepisy #mniam #obiad #kolacja
Komentarze
Prześlij komentarz