馃洅 Sk艂adniki:
Bagietka paryska
Pesto 2 pe艂ne 艂y偶ki
Mozzarella w plastrach 150 g
Pomidor malinowy
Salami 6-8 plastr贸w
Oregano
S贸l
Pieprz
馃敧 Przygotowanie:
Bagietk臋 parysk膮 rozkroi膰 na p贸艂, posmarowa膰 pesto u mnie bazyliowe.
Naprzemiennie uk艂adamy plastry mozzarelli, salami i pomidora. Ca艂o艣膰 posypa膰 sol膮, pieprzem i oregano.
Zapiekamy we frytkownicy bezt艂uszczowej 5-7 minut w temperaturze 180 stopni lub w piekarniku 8-10 minut w temperaturze 200 stopni lub do 艂adnego zarumienienia.
馃敆 Linki:
PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/zapiekanka-z-mozzarell%C4%85-i-pomidorami
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#zapiekanka #zapiekankazmozzarella #zapiekankazsalami #zapiekankanaobiad #zapiekankazpomidorami #zapiekankacaprese #zapieksy #przepis #gotowanie #przepisy #mniam #obiad #kolacja
Komentarze
Prze艣lij komentarz