馃洅 Sk艂adniki:
1. Bagietka paryska 1
2. Mi臋so mielone 400 g
3. Cebula 1
4. Pieczarki 150 g
5. Papryka czerwona 1/2
6. Koncentrat pomidorowy 2 艂y偶eczki
7. S贸l
8. Pieprz
9. Papryka s艂odka 艂y偶eczka
10. Ser mozzarella tarta 175 g
11. Majonez Kielecki
12. Ketchup Kielecki
馃敧 Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju podsma偶amy cebul臋 pokrojon膮 w kosteczk臋. Gdy cebula
zacznie si臋 rumieni膰 dodajemy pokrojone pieczarki i ca艂o艣膰 sma偶ymy do momentu
odparowania wody z pieczarek.
Dodajemy mi臋so mielone, doprawiamy ca艂o艣膰 sol膮, pieprzem i s艂odk膮 papryk膮.
Ca艂o艣膰 podsma偶amy. Oko艂o 3 minuty przed ko艅cem sma偶enia dodajemy pokrojon膮
w kostk臋 papryk臋. Na koniec koncentrat pomidorowy, mieszamy i
艣ci膮gamy z ognia.
Do farszu dodajemy 75 g sera i mieszamy.
Bagietk臋 kroimy na p贸艂, 艣rodek lekko ugniatamy lub wydr膮偶amy i nak艂adamy przygotowany
farsz. Posypujemy pozosta艂ym serem i zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10-
15 minut lub do momentu, a偶 ser 艂adnie si臋 zapiecze.
Gotowe polewamy ketchupem i Majonezem Kieleckim. Wierzch posypujemy dodatkowo
艣wie偶膮 bazyli膮. Smacznego!
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#zapiekankizmiesemmielonym #zapiekankinabagietce #zapiekankinaobiad
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz