🍓 Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami 🍓

 

🛒 Składniki:

Jogurt naturalny gęsty 660 g
Mascarpone 250 g
Galaretka krystaliczna 2

Galaretka truskawkowa 2
Biszkopty podłużne 200 g
Cukier puder 2 łyżki
truskawki świeże lub mrożone 450 g

🔪 Przygotowanie:

Galaretki krystaliczne rozpuścić w 400 ml, a truskawkowe w 700 ml wrzątku.


jogurt naturalny zmiksuj z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą wlewamy przestudzoną, ale płynna galaretkę krystaliczną.


Blaszkę 26x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami. Ciastka namoczyć wodą z dodatkiem soku z cytryny lub mlekiem.


Wylać niewielką ilość masy jogurtowej i schłodzić w lodówce przez kilka minut. Dzięki temu biszkopty nie bedą podnosiły się na wierzch ciasta.


Wylać pozostałą część masy jogurtowej i schłodzić w lodówce.


Galaretkę truskawkową przestudzoną, ale płynną połącz z truskawkami. Gdy zacznie tężeć przelać na słodzoną piankę jogurtową. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#Ciastozgalaretką #jogurtowapianka #ciastonabiszkoptachztruskawkami

Komentarze