馃洅 Sk艂adniki:
Jogurt naturalny g臋sty 660 g
Mascarpone 250 g
Galaretka krystaliczna 2
Galaretka truskawkowa 2
Biszkopty pod艂u偶ne 200 g
Cukier puder 2 艂y偶ki
truskawki 艣wie偶e lub mro偶one 450 g
馃敧 Przygotowanie:
Galaretki krystaliczne rozpu艣ci膰 w 400 ml, a truskawkowe w 700 ml wrz膮tku.
jogurt naturalny zmiksuj z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy sk艂adniki si臋 po艂膮cz膮 wlewamy przestudzon膮, ale p艂ynna galaretk臋 krystaliczn膮.
Blaszk臋 26x26 cm wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia i biszkoptami. Ciastka namoczy膰 wod膮 z dodatkiem soku z cytryny lub mlekiem.
Wyla膰 niewielk膮 ilo艣膰 masy jogurtowej i sch艂odzi膰 w lod贸wce przez kilka minut. Dzi臋ki temu biszkopty nie bed膮 podnosi艂y si臋 na wierzch ciasta.
Wyla膰 pozosta艂膮 cz臋艣膰 masy jogurtowej i sch艂odzi膰 w lod贸wce.
Galaretk臋 truskawkow膮 przestudzon膮, ale p艂ynn膮 po艂膮cz z truskawkami. Gdy zacznie t臋偶e膰 przela膰 na s艂odzon膮 piank臋 jogurtow膮. Sch艂odzi膰 w lod贸wce przez kilka godzin, a najlepiej przez ca艂膮 noc. Smacznego!
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#Ciastozgalaretk膮 #jogurtowapianka #ciastonabiszkoptachztruskawkami
Komentarze
Prze艣lij komentarz