Makaron z boczkiem i szparagami

 

🛒 Składniki:

Makaron 250 g
Szparagi zielone pęczek 500 g
Boczek surowy wędzony 120 g
Śmietanka 30 % 150 ml
Woda z gotowania makaronu 1/2 szklanki
Sól
Pieprz

🔪 Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu


Boczek pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na suchej patelni.


Szparagi umyć, pozbyć się twardych końcówek, pokroić na mniejsze kawałki ( główki odstawiam na bok) i dodać do boczku.


Całość smażyć ok. 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, śmietankę oraz wodę z gotowania makaronu i główki szparagów. Gotować jeszcze ok. 3 minuty.


Na koniec wymieszać z ugotowanym makaronem, posypać parmezanem i gotowe. Smacznego!


🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#makaronzboczkiem #makaronaobiad #makaronzeszparagami

Komentarze