馃洅 Sk艂adniki:
(szklanka 250 ml)
(blaszka 26x26)
Twar贸g mielony 1 kg (z wiaderka)
Jajka 3
Cukier szklanka
Mas艂o 200 g
Mleko 125 ml
Budy艅 艣mietankowy 2
Herbatniki ok. 45 sztuk
Galaretka truskawkowa 2
truskawki 500 g
馃敧 Przygotowanie:
Galaretki rozpu艣ci膰 w 750 ml wrz膮tku i odstawi膰 do przestudzenia.
Do garnka prze艂o偶y膰 mas艂o oraz cukier . Gotowa膰 na wolnym ogniu do rozpuszczania si臋 mas艂a.
Kolejno doda膰 twar贸g oraz jajka. Wszystko razem wymiesza膰 i gotowa膰 do momentu, a偶 masa serowa b臋dzie gor膮ca. ( nie mo偶e si臋 zagotowa膰).
Proszek budyniowy rozpu艣ci膰 w mleku i wla膰 do gor膮cej masy serowej. Gotowa膰 na wolnym ogniu kilka minut do czasu, a偶 masa zg臋stnieje.
Blaszk臋 o wymiarach 26x26 wy艂o偶y艂am papierem do pieczenia i u艂o偶y膰 herbatniki. Wyk艂adamy po艂ow臋 gor膮cej mas臋 serow膮, warstw臋 herbatnik贸w, pozosta艂膮 mas臋 serow膮 i ca艂o艣膰 przykrywamy herbatnikami.
Do przestudzonej ale p艂ynnej galaretki doda膰 pokrojone truskawki, wymiesza膰 i gdy galaretka zacznie t臋偶e膰 przela膰 na ciasto. Uwaga galaretka z mro偶onymi owocami t臋偶eje b艂yskawicznie. Ciasto sch艂odzi膰 w lod贸wce najlepiej przez ca艂膮 noc. Smacznego!
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#sernikzgalaretk膮 #sernikbezpieczenia #sernikztruskawkami #sernikgotowany
Komentarze
Prze艣lij komentarz