馃洅 Sk艂adniki:
艢mietana 30 % 600 ml
Truskawki 500 g ( 艣wie偶e lub mro偶one)
Galaretka truskawkowa 2
Biszkopty pod艂u偶ne ok. 200 g
Herbatniki ma艣lane ok. 18 sztuk
馃敧 Przygotowanie:
Blaszk臋 o wymiarach 30x20 cm wy艂o偶y膰 wy艂o偶y艂am papierem do pieczenia, a nast臋pnie u艂o偶y膰 biszkopty. ( Biszkopty mo偶na dodatkowo nas膮czy膰 mlekiem lub wod膮 z dodatkiem cytryny)
Truskawki zblendowa膰. Galaretki rozpu艣ci膰 w 400 ml wrz膮tku i odstawi膰 do przestudzenia, a nast臋pnie wymiesza膰 z truskawkami.
Dobrze sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubi膰 na sztywno. Do ubitej 艣mietany wla膰 powoli galaretk臋 z truskawkami i wymiesza膰 do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie mo偶e by膰 ciep艂a bo inaczej 艣mietana nam si臋 zwa偶y).
Na biszkopty wy艂o偶y膰 艣mietanow膮 piank臋 i u艂o偶y膰 warstw臋 herbatnik贸w. Ciasto sch艂odzi膰 w lod贸wce najlepiej przez ca艂膮 noc. Przed podaniem posypa膰 cukrem pudrem. Smacznego!
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#kostkatruskawkowa #ciastoztruskawkami #ciastobezpieczenia
Komentarze
Prze艣lij komentarz