馃崜 Truskawkowa pianka bez pieczenia 馃崜

 

馃洅 Sk艂adniki:

艢mietana 30 % 600 ml
Truskawki 500 g ( 艣wie偶e lub mro偶one)
Galaretka truskawkowa 2
Biszkopty pod艂u偶ne ok. 200 g
Herbatniki ma艣lane ok. 18 sztuk

馃敧 Przygotowanie:

Blaszk臋 o wymiarach 30x20 cm wy艂o偶y膰 wy艂o偶y艂am papierem do pieczenia, a nast臋pnie u艂o偶y膰 biszkopty. ( Biszkopty mo偶na dodatkowo nas膮czy膰 mlekiem lub wod膮 z dodatkiem cytryny)


Truskawki zblendowa膰. Galaretki rozpu艣ci膰 w 400 ml wrz膮tku i odstawi膰 do przestudzenia, a nast臋pnie wymiesza膰 z truskawkami.


Dobrze sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubi膰 na sztywno. Do ubitej 艣mietany wla膰 powoli galaretk臋 z truskawkami i wymiesza膰 do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie mo偶e by膰 ciep艂a bo inaczej 艣mietana nam si臋 zwa偶y).


Na biszkopty wy艂o偶y膰 艣mietanow膮 piank臋 i u艂o偶y膰 warstw臋 herbatnik贸w. Ciasto sch艂odzi膰 w lod贸wce najlepiej przez ca艂膮 noc. Przed podaniem posypa膰 cukrem pudrem. Smacznego!

馃敆 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 馃摵 Obejrzyj:


✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#kostkatruskawkowa #ciastoztruskawkami #ciastobezpieczenia

Komentarze