馃洅 Sk艂adniki:
( szklanka o pojemno艣ci 250 ml, forma 26x26)
1 kg twarogu z wiaderka
200ml 艣mietanki 30%
2 galaretki krystaliczne
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek
Biszkopty ok. 200 g
馃敧 Przygotowanie:
Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 750 ml wrz膮cej wody, mieszamy i odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cia.
Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 250 ml wrz膮cej wody, dok艂adnie mieszamy i je r贸wnie偶 odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cie.
Na dno tortownicy wy艂o偶on膮 papierem wyk艂adamy ciasno biszkopty. Mo偶emy je nas膮czy膰 mlekiem lub wod膮 z dodatkiem cytryny.
Sch艂odzon膮 艣mietank臋 30% ubijamy na sztywno. Do ubitej 艣mietanki dodajemy ser z wiaderka.
Chwile miksujemy na wolnych obrotach, nast臋pnie dodajemy przestudzon膮, ale nie t臋偶ej膮ce galaretki truskawkow膮.
Gotow膮 mas臋 serow膮 wylewamy na biszkopty i dok艂adnie rozprowadzamy po ca艂o艣ci. Ciasto wk艂adamy do lod贸wki do lekkiego st臋偶enia.
Truskawki kroimy na mniejsze kawa艂ki.
Gdy masa serowa nie jest ju偶 p艂ynna wyk艂adamy na g贸r臋 przygotowane owoce a na to t臋偶ej膮c膮 ju偶 galaretk臋 krystaliczn膮.
Ciasto wk艂adamy do lod贸wki ponownie do lod贸wki na 2-3 godziny a najlepiej na ca艂膮 noc.
Smacznego :)
馃敆 Linki:
馃摵 Obejrzyj:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#serniknazimno #truskawkowysernik #sernikzgalaretk膮
Komentarze
Prze艣lij komentarz