Domowa masa makowa

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#domowamasamakowa #masamakowaprzepis #masamakowazmakumielonego


Składniki:
Mak mielony 400 g
Mleko 500 ml
Bakalie 300g ( u mnie orzechy włoskie, laskowe, żurawina, morele suszone, rodzynki
Aromat migdałowy łyżeczka
Miód 8 łyżek
Masło 40g


🔪 Przygotowanie:

Mleko podgrzewamy, gdy będzie gorące wsypujemy mak i mieszamy, dodajemy miód, aromat i masło. Podgrzewamy na wolnym ogniu.


Gdy masło się rozpuści dodać bakalie i wymieszać.


Jeśli masa jest zbyt sucha dolać trochę mleka, jeli mało słodka to dodać miód.


Masa wychodzi dużo smaczniejsza od tej kupionej w sklepie. Można ją przechowywać do 7 dniu w lodówce. Lub zamrozić i przechowywać przez dłuższy czas. Smacznego!


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze