🛒 Składniki:
(porcja na 12-14 sztuk)
Muszle makaronowe 12-14 sztuk
Filet z kurczaka pojedynczy
Kukurydza 3 łyżki
Ogórki konserwowe 6 małych
Szczypiorek 3 łodygi
Papryka czerwona 1/2
Por biała część 3 cm
Majonez łyżka
Sól
Pieprz
Ulubione przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)
Natka pietruszki gałązka do dekoracji
#muszlemakaronowenazimno #muszlefaszerwone #muszlenadziewanesałatką
🔪 Przygotowanie:
Fileta podkroić drobno, przyprawić solą oraz pieprze lub ulubionymi przyprawami np. gyros. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Muszle makaronowe ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pora drobno pokroić, posolić i wygnieść w dłoniach lub widelcem. Odstawić na 3 minuty.
W tym czasie pokroić i przełożyć do miski ogórki, paprykę, szczypiorek. Dodać pora, filet z kurczaka. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. Gotową sałatką nafaszerować zimne muszle makaronowe. Udekorować szczypiorkiem i pietruszką, Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz