Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#naleśnikinasłono #naleśnikizpieczarkami #naleśnikizeszpinakiem

(porcja na 10 sztuk, szklanka 250 ml)
Naleśniki:

  • Mąka szklanka
  • Woda 3/4 szklanki
  • Mleko szklanka
  • Jajka 2
  • Olej 3 łyżki
  • Sól szczypta

Farsz:
  • Pieczarki 500 g
  • Szpinak baby 200 g
  • Suszone pomidory z zalewy 100 g
  • Ser żółty 100 g
  • Cebula duża
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól
  • Pieprz

🔪 Przygotowanie:

Naleśniki:

Składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić gotowe ciasto na 15 minut i po tym czasie usmażyć naleśniki.


Farsz:

Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i czekamy aż zwiędnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i całość wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia.


Farsz nałożyć a naleśniki zwinąć w koperty lub rulony i obsmażyć na maśle lub oleju. Można rownież obtoczyć dodatkowo w jajku i bułce tartej. Smacznego! Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze