Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#pieczarkiwchrupiacejpanierce #smażonepieczarki #szbkaprzekaskaimprezowa


  • Pieczarki 500g
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Parmezan lub inny twardy ser 5 łyżek
  • Jajka 2
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka
  • oregano
  • Olej do smażenia

🔪 Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić.


W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami.


Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce.


Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut.


Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze