🛒 Składniki:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#pieczarkiwchrupiacejpanierce #smażonepieczarki #szbkaprzekaskaimprezowa
- Pieczarki 500g
- Mąka pszenna 2 łyżki
- Bułka tarta 3 łyżki
- Parmezan lub inny twardy ser 5 łyżek
- Jajka 2
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
- oregano
- Olej do smażenia
🔪 Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić.
W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami.
Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce.
Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut.
Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!
🔗 Linki:
PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/pieczarki-w-chrupi%C4%85cej-panierce-szybka-przek%C4%85ska
Komentarze
Prześlij komentarz