🛒 Składniki:
Płaty śledziowe 500 g u mnie w oleju
Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
Ocet 3 łyżki
Cebula 2
Cukier 2 łyżki
Liść laurowy 3
Ziele angielskie 3
Olej do smażenia
🔪 Przygotowanie:
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.
Śledzie wymieszać z zalewą. Odstawić na minimum 24 godziny. Smacznego!
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
🔗 Linki:
https://www.kulinarneprzygody.com/post/prosty-przepis-na-%C5%9Bledzie-po-kaszubsku
📺 Obejrzyj:
#śledziepokaszubsku #przepisnasledziepokaszubsku #pomysłnaśledzie
Komentarze
Prześlij komentarz